2009. április 29., szerda

Szirka 3 éves tortája


A tészta a szottyos süti receptjével készült, csak a fahéjat hagytam ki belőle. Hasonló, kipróbálásra csábító piskótákat lehet találni Katanyaka és Renáta blogjában, csak azért választottam a szottyost, mert ennek a méretét már ismertem.

1. krém: egy csokis pudingport (kakaó nélküli diétához vaníliásat), 3 csapott kanál cukorral és 2 ek. kakaóval (karobbal) megfőzünk 2 dl zabtej és 2 dl víz keverékében (4 dl zabtejben vagy más növényi tejben is lehet). Amikor kihűlt, hozzá keverünk egy zacskó vaníliás cukrot és egy fél kocka Liga margarint. (Ha felnőtteknek készül, megküldhetjük rummal is.)

2. krém: kiolvasztunk egy mirelit gesztenyepürét és kikeverjük a Liga kocka másik felével, kevéske rummal és annyi növényi tejjel vagy tejszínnel, hogy jól kenhető legyen.

A piskótát háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a gesztenyekrém felével és megybefőttel borítjuk. Rátesszük a második lapot és megkenjük a kakaós vagy karobos krémmel, majd banánt szeletelünk rá. Érdemes a banánréteg fölé is kenni a krémből, hogy jól körbefogja és ne barnuljon meg. A tortát kívülről a gesztenyés krém maradékával vonjuk be és meggybefőttel díszítjük.