2013. június 9., vasárnap

Francia gyümölcspite


Hozzávalók a tésztához
250 g Graham liszt
100 g finomliszt
80 g Liga margarin
2 ek cukor
csipet só
1,5-2 dl víz

Töltelékek, amiket kipróbáltam
alma + dió
alma + eper + dió - ez volt a nambörvan!
1/2 kg túró + 2 ek cukor + 1 cs. vaníliás cukor + eper (+ a túró alá morzsa kellett volna) - értelemszerűen ez nem tejmentes

Töltelékek, amiket tuti ki fogok próbálni
szilva + dió
alma + szilva + dió


A tészta hozzávalóit ruganyosra gyúrom és egy órára a hűtőbe teszem. Előkészítem a tölteléket (az almát meghámozom, felszeletelem, az epret megmosom, kicsumázom, felszeletelem), begyújtom a sütőt 200 fokra. A tésztát nagyon vékonyra nyújtom (ez az adag kétszer fér rá egy nagy nyújtódeszkára), kb. 2 mm-esre. Nagyobb kör alakú kiszúróval vagy tányért körbevágva 20-24 cm-s köröket vágunk ki a tésztából (én ezt az ikeás kiszúrót használtam, a nagyobb és a kisebb kört). Leheletnyi vékonyan megkenjük lekvárral (szerintem ez akár el is hagyható) és ráhalmozzuk a tölteléket. A gyümölcsökre nem kell cukor! A tészta széleit visszahajtuk és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.




Eredeti recept itt és itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése