2009. július 22., szerda

pompás padlizsános pagetti :)


Odateszünk egy fazék vizet tésztának és egy fél kilós durum spagettit megfőzünk benne. Közben egy szép, nagy padlizsánt felkockázunk, megsózunk és egy serpenyőben, kevés olajon sütni kezdünk. Míg sül, egy fél fej fokhagymát megtisztogatunk és a gerezdeket pici kockákra daraboljuk, majd a megpuhult padlizsánhoz tesszük és tovább sütjük. 3-4 lédús paradicsomot meghámozunk és kockára vágva a fokhagymás padlizsánhoz adjuk. Ezzel már csak éppen felrottyantjuk és elzárjuk a gázt. Ha szükséges, közben sózzunk utána. Annyi só kell rá, hogy a tésztán is megmaradjon az íze. Apróra vágott, friss bazsalikomot teszünk hozzá és az egészet a tésztához keverjük. Lefedjük és kicsit állni hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja.

Szirka egyébként nem szereti a tésztát de erre még ő is azt mondta, hogy (fi)nom. Valójában még padlizsán nélkül, csak paradicsommal és fokhagymával is ízletes. Télen konzerv paradicsomból (levével együtt) vagy lefagyasztott paradicsomból is készíthetjük. (Mi direkt ehhez szoktunk fagyasztani.)

2 megjegyzés:

  1. Andrea!
    Ti mivel pótoltátok a kálciumot Szirkánál? Nálunk is tej és tojásallergia van, és aggódok, hogy a csontjainak, fogainak nem kellene-e valahonnan mégis hozzájutnia ehhez.

    VálaszTörlés
  2. Az olajos magvakban is sok a kálcium (igaz, hogy nem olyan jó "körítéssel", mint a tejtermékekben). Szirka nagyon sokáig szopott, míg terhesen el nem apadt a tejem, és most is azzal alszik el este, vagyis ő az anyatejjel is kap.

    VálaszTörlés