
250 g liszt et (200 g lehet teljes kiőrlésű), 150 g margarint, 3 csapott ek cukrot és egy csipet sót egy kis vízzel összegyúrunk, egy órára a hűtőbe tesszük.
750 g hámozott, kockára vágott almát (az alma savanyúságától függően) maximum fél citrom levével, 1 teáskanál őrölt fahéj jal, 5 dkg cukorral, 3 evőkanál étkezési keményítővel és 3 evőkanál sárgabarack lekvárral összekeverünk.
A tészta felét kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, belesimítjuk az almát, majd befedjük a tészta másik felével. A maradék tésztából készítsünk díszítést és vízzel ragasszuk a tetejére.
180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha még forrón megkenjük baracklevárral, szép csillogós lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése