Egy tálban összekeverek
2 csésze (fél liter)
zabpelyhet,
1 csésze (250 ml)
mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt és
1 csésze kókuszreszeléket (elhagyható), majd
egy csésze (növényi) tejet öntök rá. Míg ázik, egy másik tálban összetörök
3 közepes, érett banánt és kikavarom
10 dkg margainnal. Elkeverem egy
fél zacskó sütőporral, késhegynyi sóval és
fél csésze graham liszttel. A két keveréket egybeforgatom és továbbra is állni hagyom, míg
egy csésze diót felaprítok és kis lángon megpirítok. A diót is belekeverem a masszába és ha a zabpehely nem ázik még legalább negyed órája, kivárom ezt. Kanállal vagy kézzel kis, lapos kupacokat rakok a masszából egy sütőpapírra és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
(
Alapötlet innen)
Kedves Andrea!
VálaszTörlésKipróbáltam ezt a banános kekszet és ugyan voltak némi aggodalmaim közben, hogy hogyan fog sikerülni, de nagyjából tartottam magam a recepthez.
A liszt nálam egészében teljes kiőrlésű búzaliszt volt (az volt most itthon), a tej helyett vizet tettem, és dió helyett kesudiót.
Valamint margarin helyett kókuszzsírt, abból (szilárd állapotban) jó négy púpos kiskanállal.
Nagyon finomra sikerült :), és tényleg nem hiányzik belőle egyáltalán az édesítés pluszban. :) Nem száradt ki, finom ropogósak benne a dió darabkák :) szuper az egész, úgy ahogy van. :)
Kérdésem, hogy esetleg más gyümölccsel próbáltad már? hogy abból milyen arányban kellene bele..? pl almával?
Köszönöm a választ előre is! :)
Szép napot!
Üdv.:
Julcsi