2009. március 9., hétfő

gyümölcslepény/torta

25 dkg liszt (ebből 5 dkg lehet tönköly v. zabpehelyliszt és 1-1 nagy marék búzakorpa és búzacsíra), 10 dkg cukor, 2 tk sütőpor, 1/2 dl olaj és annyi víz, hogy a massza galuskatészta sűrűségű legyen. Kevés kurkumával sárgíthatjuk. Kis lángon tűpróbáig sütjük.

Tölthetjük (Liga) margarinnal kikevert gesztenyemasszával (kevés búzacsírát és felnőtteknek rumot tehetünk még bele), margarinnal kikevert kakaós porcukorral (vaníliás cukor, rum jöhet hozzá). Mindkettőt gazdagíthatjuk meggybefőttel vagy a kakaós krém alá vékony (sárgabarack)lekvár réteg kerülhet. Egyszerűen lekvárral is fogyasztható. Ha a tésztába friss gyümölcsöt vagy gyümölcsbefőttet keverünk (egy üveggel, lé nélkül), ellenállhatatlan gyümölcslepényt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése