2009. március 9., hétfő

Padlizsánkrém (paradicsomos)

Hozzávalók:
1 l olaj (nem biztos, hogy kell ennyi, látod, mennyit vesz fel, jó krémes legyen)
1 kg hagyma
1 kg sárgarépa
3 kg padlizsán
3 kg paradicsompaprika
3 kg paradicsom

A padlizsánt és a paradicsompaprikát sütőben megsütjük, héjukat lehúzzuk, összetörjük (tudom, hogy a padlizsánt fakéssel kéne, de én nem pepecselek ennyit vele, van itt annyi más pepecselni való...).
A paradicsomot is lehéjazzuk, felrottyantjuk
Az olajon megdinszteljük a hagymát, a lereszelt répát, puhára sütjük. Ha ez megvan, hozzátesszük a padlizsánt, par.papr.-t, a paradicsomot, + fűszerek: só, bors, szegfűbors, babérlevél, (csípős)paprika (én csak simát rakok).
Paszta sűrűségűre kell főzni, lassú tűzön, mert felette igen hajlamos az odaégésre!
Ha steril üvegbe rakod, és folpackot teszel a tetejére (=celofán), évekig eláll. (Én ki is dunsztolom, azaz min, egy napig melegben áll.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése