A megkelt tészát olajos tálba borítom, az olajban megforgatom, hogy mindenhol érje és még 30 percig kelesztem.
Négy részre osztom, a darabokat kilapítgatom oválisra. A hosszanti szél felől a tésztát behajtom középre, majd a másik oldalát a dupla rétegre, így a tészta háromszorosan lesz egymáson. Kicsit meghengergetem, hogy összeragadjon és a sütőlapra teszem (sütőpapírra). Ha bagettet akarok csinálni, srégen bevagdosom a rudak tetejét, ha epit, akkor egy ollóval ferdén bevagdosom jó mélyen, de a tésztát nem átvágva. A vágások kb. másfél-két ujjnyira legyenek egymástól. Az így keletkezett csücsköket hajtogassuk ki felváltva jobbra-balra. Kb. így fog kinézni:

Még 30 percig kelesztjük a melegedő sütőben, aminek az aljára egy kis lábas vizet teszünk. 190 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Ilyenek a vékonyabb rudak:

És ilyen a vastagabb:


Az elkészítés könnyebb, mint amilyennek látszik és a kenyér veszélyesen finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése