A goffri receptje eredetileg ennyi: 2 csésze (1 csésze = 2,5 dl) zabpehely megőrölve (vagy zabpehelyliszt), 2 cs. vízzel és fél tk. sóval, szükség esetén még vízzel hígítva. Én nem egészen így csináltam, az egyik csésze zabpehelyliszt helyett fél-fél cs. finomlisztet és teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam, tettem bele még egy púpozott ek. cukrot, egy tk. sütőport és kb. 3 ek. olajat is. Vízből kb. olyan 1,5 cs.-t tettem, sóból pedig csak egy késhegynyit.
főnix
-
Kedvesdrága régi, türelmes olvasók (és később erre tévedő újak)!
Hát itt van végre a hamvaiból új életre kelt szirkablog, amiben továbbra is
lesznek gyerek...
11 éve

minek a roviditese a cs.?
VálaszTörlésbocsánat, nem vettem észre a kommentet!
VálaszTörléscs = csésze