2010. szeptember 28., kedd

őszibarack puding


A nem túl finom és/vagy szivacsos állagú őszibarackokat, amiket mostanában kapni, így dolgozhatjuk fel nagyon egyszerűen: 2 nagy őszibarackot kevés vízzel, cukorral és citromlével sűrű masszává turmixolunk* (vegyük figyelembe, hogy a végén savanyúbb lesz!), 2 csapott ek kukoricakeményítőt keverünk hozzá és felfőzzük. Max. 2-3 perc rotyogás után kis tálkákba öntjük.

* Ezt a masszát le is fagyaszthatjuk pálcikás fagylaltformában.

1 megjegyzés:

  1. Szia Andi!

    Én ezt a receptet még egy kevés kalciummal dúsított növényi tejjel is gazdagítanám.
    Szerintem így kicsit krémesebb lesz az állaga és tökéletesen jó tízóraira vagy uzsonnára.
    Már pár hete nem főztem, köszi az emlékeztetőt. :))

    Üdv.:Móni

    VálaszTörlés