2011. december 13., kedd

banános zabpelyhes keksz


Egy tálban összekeverek 2 csésze (fél liter) zabpelyhet, 1 csésze (250 ml) mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt és 1 csésze kókuszreszeléket (elhagyható), majd egy csésze (növényi) tejet öntök rá. Míg ázik, egy másik tálban összetörök 3 közepes, érett banánt és kikavarom 10 dkg margainnal. Elkeverem egy fél zacskó sütőporral, késhegynyi sóval és fél csésze graham liszttel. A két keveréket egybeforgatom és továbbra is állni hagyom, míg egy csésze diót felaprítok és kis lángon megpirítok. A diót is belekeverem a masszába és ha a zabpehely nem ázik még legalább negyed órája, kivárom ezt. Kanállal vagy kézzel kis, lapos kupacokat rakok a masszából egy sütőpapírra és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

(Alapötlet innen)

1 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea!

    Kipróbáltam ezt a banános kekszet és ugyan voltak némi aggodalmaim közben, hogy hogyan fog sikerülni, de nagyjából tartottam magam a recepthez.
    A liszt nálam egészében teljes kiőrlésű búzaliszt volt (az volt most itthon), a tej helyett vizet tettem, és dió helyett kesudiót.
    Valamint margarin helyett kókuszzsírt, abból (szilárd állapotban) jó négy púpos kiskanállal.

    Nagyon finomra sikerült :), és tényleg nem hiányzik belőle egyáltalán az édesítés pluszban. :) Nem száradt ki, finom ropogósak benne a dió darabkák :) szuper az egész, úgy ahogy van. :)

    Kérdésem, hogy esetleg más gyümölccsel próbáltad már? hogy abból milyen arányban kellene bele..? pl almával?

    Köszönöm a választ előre is! :)

    Szép napot!

    Üdv.:
    Julcsi

    VálaszTörlés