A szokásos
kenyértésztám édes változatát készítettem el:
20-30 ml olivaolajat kiöntök egy 2,5 dl-s csészébe, felöntöm
meleg vízzel, majd még
2 csésze meleg vizet öntök hozzá egy nagy (5,4 l), zárható műanyag dobozban.
2 ek cukrot, 1 tk sót szórok bele és
egy csomag friss élesztőt morzsolok rá (szárítottal is működik). Belemérek
800 g lisztet (általában
500 g finomlisztet és 300 g grahamlisztet). Egy késsel összekavarom.
Ráteszem a doboz tetejét, csak egy résnyire hagyom nyitva. Addig
kelesztem, míg a doboz meg nem telik (kb. 3x-osra nő).
Ennek nagyobbik feléből készítettem 12 db túrósbélest muffinformában és a maradékból csináltam a kockát. Saccra
300 g liszt, 1 ek cukor, fél tk só, 10 ml olivaolaj, 3,5 dl víz lehetett
(bocs). Amikor megkelt, négy részre osztottam és jó vékonyra nyújtottam. Az elsőt
15 dkg mák, 1dl (növényi) tej és két nagyon csapott ek cukorral megfőzött krémmel kentem meg. A másodikra hámozott
almát szeleteltem, a harmadikra
15 dkg dió, 1dl (növényi) tej és két nagyon csapott ek cukorral megfőzött krémet kentem. A negyedikkel lefedtem és kb. 40 perc alatt zsemleszínűre sütöttem. Még melegen megkentem a tetejét baracklekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése