
Renáta lét-tudatos konyhájának finomságai között találtam egy meggyes-mákos receptet. Minimális módosítással így készítettem el:
5 dl darált mákot, 5 dl lisztfélét (2 dl grahamlisztet, 2 dl finomlisztet, 0,5 dl búzakorpát, 0,5 dl búzacsírát), 1,5 dl cukrot és 3 tk szódabikarbónát jól összekeverek, majd hozzáöntök 5 dl vizet és egy-két evőkanálnyi citromlevet (ha fagyasztott gyümölcsöt használok, a levét is bele lehet önteni). Ezzel is jól elkeverem és egy tepsibe terítem. Megszórom friss vagy fagyasztott meggyel és 200 fokon kb. 40 percig sütöm (míg a széle barnulni nem kezd).
Ha kisült, kevés porcukorral is megszórhatjuk, de így is elég édes.
Sárgabarackkal is finom volt és szeretném cseresznyével is kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése